כתבה: אירוע מוחי – מה עברה יעל פוליקוב כשפגשה את ניאו-הומנולוגיה

קבלה? ימימה? זה פאסה!
קבלו את שיטת הטיפול הקרויה נאו-הומנולוגיה ומסעירה את הברנז’ה. לפי השיטה, שייסדה יהודית אורניה-מילוא, כל הבעיות שלנו נגזרות מחוסר איזון חשמלי במוח, ואפשר ללמוד להיות מאושרים. יעל פוליאקוב, שירה מרגלית ונועה רוטמן כבר נכבשו.
כשהשחקנית והתסריטאית יעל פוליאקוב החלה לעבור טיפול בשיטת הנאו-הומנולוגיה, היא נמצאה, לדבריה, במצב הכי קשה שהיתה בו אי פעם בחייה. “היגעתי לטיפול בתחתית של התחתית”, היא אומרת. “דיכאון, התקפי חרדה קשים וגם כדורים מסוג פרוזאק. זה היה כבר אחרי הרבה טיפולים שעברתי, בהם גם טיפול פסיכולוגי. מה שקנה אותי בנאו-הומנולוגיה זה שהתוצאות היו מיידיות. תוך כמה חודשים החיים שלי השתנו מקצה לקצה”.

מה בדיוק השתנה?
“כל החיים שלי גדלתי על החרדה של מה יהיה, חרדה שמשתקת אותך מכל הבחינות. כשראיתי את אבא שלי גוסס וחשבתי מה עובר לו בראש, אחד הדברים החשובים שאמרתי לעצמי באותו רגע היה שהחיים עוברים כל כך מהר, ואני לא אבזבז את זה על מחשבות שליליות, פחדים וחרדות. אני לא אחכה לפידבקים ולאהבה מבחוץ. אני אוהב את עצמי, אני אפנק את עצמי, אני אאמין בעצמי, אני איהנה מכל שנייה, לא משנה מה קורה. כשסיימתי את הטיפול, אבא שלי נפטר. למזלי, עברתי שנה של אימון, שאיפשרה למוח שלי לראות את הרווח, להאיר את הצד החיובי. זה עזר לי מאוד להבין מה נשאר לי ומה יש לי”.

היום את יכולה להגיד בפה מלא שאת מאושרת?
“זה לא רעיון של ‘אני מאושר לא משנה מה’. אתה לא תמיד מצליח ולא תמיד הולך לך. הרעיון הוא לא להיות בהיי מסוים, אלא להיות באיזון וליהנות. כלומר, שהדברים החיצוניים לא מטלטלים אותך. אתה זורם, ממשיך ורואה מה שיש לך. אתה אוהב את החיים”.
פוליאקוב היא לא היחידה שנכבשה בקסמי שיטת הנאו-הומנולוגיה, הטיפול הלוהט ביותר בברנז’ה, נכון לרגע זה. גם נועה רוטמן (בן ארצי), שירה מרגלית, אורי גוטליב, מושיק גלאמין, השחקנית עפרי פרישקולניק ועוד לא מעט סלבריטאים (כולל שחקן וקומיקאי ידוע וזמרת על), כולם מטופלים בשיטת הנאו-הומנולוגיה (לשעבר: נאו-פסיכולוגיה), וכולם מדווחים על שלווה ואושר פנימי.
“אם אני אצטרך לתאר לך מה קורה בטיפול, אני מניחה שזה יישמע שטחי”, אומרת שירה מרגלית, לשעבר סמנכ”לית התוכן של רשת. “הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מנסה לספר לאנשים על מה מבוססת השיטה, ובאוזניים שלי זה נשמע מוזר ולא רציני כמעט. צריך להגיע לטיפול ממקום שאת מאוד מודעת, אחרי שמיצית את ההתעסקות בעבר. יש גיל לדעתי שבו כדאי להתנתק מהעבר ולהיפרד מהאשמות של ההורים. השיטה הזו היא טיפול שמתרכז בהווה. לי באופן אישי היא מנקה את הראש מהמון טרדות ורעשים”.
“אני חייבת לומר שבבסיסי אני אדם חיובי”, מוסיפה נועה רוטמן. “ומהרבה בחינות כאילו נולדתי לשיטה הזו. אבל לאורך החיים כאילו דבקו בי הרגלים רעים ועברתי הרבה דברים קשים. מחלות של הורים, אובדן של אנשים קרובים, משמעותיים ואהובים, גירושים של הורים – פעמיים, חשיפה תקשורתית בגיל צעיר, הפרעת קשב שלא טופלה כמו שצריך שנים, ועוד דברים מורכבים שנתנו לי מצד אחד פרופורציה טובה לחיים ולעיקר וטפל, ומצד שני הפכו אותי לפליזרית, לקשוחה מדי, לקוטרית לפעמים – ועוד כל מיני דברים שאני יכולה לציין בסיפוק שנפרדתי מהם בזכות הנאו. הגעתי לטיפול בסמוך להפיכתי לאם, סביב המשבר אולי הכי שכיח שיש לנשים, אבל זכיתי בעצם בהזדמנות גדולה להחזיר לעצמי ולבית שלי את האופטימיות. עד היום אני מתחזקת את עצמי במפגש חודשי. ההרגשה העיקרית היא שעשיתי סיבוב ארוך מסביב לעצמי, ומצאתי את אותה אני ראשונית מחדש”.

הכול במוח
אז מה זה בדיוק הנאו-הומנולוגיה? מדובר בשיטה שמתיחסת לבעיות פסיכולוגיות לא כאל בעיות נפשיות, אלא כאל בעיות מוחיות. ובמילים אחרות: חוסר איזון חשמלי. ההנחה היא שהמוח שלנו הוא מערכת חשמלית, העובדת על פלוס ומינוס. מחשבות על דיכאון, פחד, ריקנות ומסכנות – יוצרות מינוס במערכת. לעומת זאת, מחשבות חיוביות כמו שמחה, אהבה, נתינה, למידה – יוסיפו פלוסים למערכת.
שיטת הטיפול מלמדת לראות את העולם מנקודת מבט אוביקטיבית, הגיונית, לעומת נקודת המבט הרגשית, הסוביקטיבית, וכך לביא את המוח לידי איזון. כמו שאמר אינשטין: “איננו יכולים לתקן את הטעויות שעשינו בעזרת אותו מוח שגרם להן”. המסקנה: עלינו להפעיל מוח אחר על מנת שעולמנו ישתנה – את המוח ההגיוני.
מייסדת השיטה היא יהודית אורניה מילוא, מתקשרת ומורה רוחנית, או כפי שפוליאקוב מכנה אותה: “המאסטר, החגורה השחורה”. אורניה-מילוא היא אישה עוצמתית בעלת פנים חזקות ויפות, חדה מאוד, מדברת מהר ובעלת ידע עצום ומרשים כמעט בכל נושא.

אז הנאו-הומנולוגיה היא מדע מדויק או שיטה רוחנית?
“ממש לא רוחנית! השיטה היא שיטה הגיונית בכל רמ”ח אבריה. עד היום ההנחה היתה שהמין קובע התנהגות, האיי-קיו קובע הצלחות, החינוך וכל מיני גורמים קובעים מי אנחנו ומה המצב שלנו. אני טוענת דבר אחד יסודי: רמת החשמל במוח קובעת מי אנחנו”.

מה התהליך שעובר אדם שמגיע לטיפול?
“התעוררות. הבנה. זיהוי של ההתנהלות האוטומטית ושל דפוסי התנהגות שטוענים אותנו באנרגיה שלילית. המטופל מבין שהכול בידיו, שהוא אחראי לכל מה שקורה לו. שהוא לא תלוי בשום גורם חיצוני. אנחנו מכשירים את המוח ההגיוני להיות המטפל של המוח הרגשי. המוח הוא שריר, ואנחנו מאמנים אותו קודם כל לפעול מהמקום ההגיוני. יחד עם זאת, המטופל צריך להבין שיש לו עבודה. זו דרך חיים. הוא משנה את כל צורת החשיבה לגבי עצמו. זה סוג של אבולוציה. אנחנו מחווטים את המוח מחדש”.

לכתבה מלאה ניתן להגיע מכאן

 

שתפו את הפוסט

כתיבת תגובה

רוצים לקבל עוד מאמרים לתיבת המייל שלכם?

הרשמו עכשיו וקבלו טיפים - מבטיחה לא לשלוח ספאם!

עוד מאמרים מהבלוג של מירי

הבלוג לאיכות החיים של מירי

בלוג זה נוצר עקב הבנה שיש הרבה ידע שיכול לעזור לאנשים לשפר את איכות החיים שלהם. במהשך שנים קיבלתי שאלות בקליניקה , בסדנאות והרצאות וחזרתי על התשובות והסבר שלהן.

בבלוג זה יש אוסף של מידע בנושאים הקשורים להתפתחות אישית, מוטיבציה, חשיבה חיובית, התמודדות עם אתגרי החיים, התמודדות עם חרדות ועוד.

המוצרים שלי

מתנות

ישירות אליך במייל

קבלו את הטוב ביותר ישירות למייל שלכם. הירשמו לחדשות מהבלוג, מדריכים, מבצעים בלעדיים ועצות לשיפור איכות החיים.